U, de petitionaris
Pastorijstraat   kasseiweg

Red de kasseiweg van de monumentale pastorij in Oostham!

255 ondertekeningen

Wij Hammenaren betreuren de beslissing van de gemeenteraad van Ham op donderdag 2 juli 2020. Tijdens deze zitting werd het voorstel goedgekeurd om de oude kasseiweg, die vertrekt aan de Molenwijk en via de Pastorijstraat leidt naar de historische Pastorie, te vervangen door een betonweg.

Petitie

Wij

Inwoners van Ham en buurtbewoners rond De Oude Pastorie

 

constateren

De gemeenteraad wilt de kasseiweg naar De Oude Pastorie vervangen door een betonweg. Gezien de esthetische en erfgoedkundige waarde van deze weg zou één van de weinige indrukwekkende en toeristische troefkaarten van Ham verloren gaan. Ook snelheidsduivels krijgen vrij spel op een betonweg. Waar kasseien automatisch de snelheid van wagens net beperken. Daarnaast is een betonweg niet waterdoorlatend met negatieve gevolgen voor het milieu.

 

en verzoeken

We hebben begrip voor aanpassingen ten voordele van personen met een beperking en geloven in een oplossing met respect voor erfgoed, natuur en mens. We betreuren niet alleen de beslissing, maar ook het ontbreken van inspraak door de inwoners van Ham. We vragen het lokaal bestuur om te investeren in ons erfgoed: de kasseiweg en De Oude Pastorie. Tot slot vragen we meer inspraak van burgers in dergelijke, toch wel ingrijpende beslissingen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Ham 
Petitieloket:
Einddatum:
10-08-2020 
Petitionaris:
Paul Jannes  

Geschiedenis

Ondertekeningen