U, de petitionaris
Dsc 0465   kleiner

Wij willen een echt duurzaam bosbeleid in Peizegem!

5 ondertekeningen

Op enkele dagen tijd werd meer dan 50% van het Maerschalkbos gekapt. De snelle kap met zware machines zorgt ervoor dat het leefgebied van beschermde amfibieën op zeer korte termijn vernietigd zal worden. Hierdoor verdwijnen ook de broedplaatsen van vogels. Wat zijn de toekomstplannen voor het bos en in welke mate zal er een heraanplanting zijn? Zal er hierna sprake zijn van een dicht en divers bos of zal het eerder een recreatief bos/park zijn? Met deze petitie wordt er gestreefd naar een dicht en divers bos, waar de fauna en flora op de eerste plaats komen.

Petitie

Wij

De inwoners van Peizegem, Merchtem en natuurliefhebbers,

 

constateren

dat de belangen van fauna, flora en inwoners onvoldoende in overweging zijn genomen bij de plannen voor het Maerschalkbos.

 

en verzoeken

Met deze petitie willen wij de gemeente vragen om het verder kappen van het bos voorlopig een halt toe te roepen, om de belangen van fauna en flora te laten primeren en om samen met de inwoners te streven naar een ambitieus natuurbeleid waarin iedereen zich kan vinden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Petitieloket:
Petitionaris:
Maya Cooremans 

Geschiedenis

Ondertekeningen