U, de petitionaris
13958234 1749297835325646 6715676877853655326 o

De tuin in de Mellaertsstraat is van ons!

355 ondertekeningen

Wij, de Moorkensbuurt, willen opnieuw naar onze Mellaerttuin omdat

  • mensen met of zonder tuin er rustig kunnen genieten van een stukje groen

  • Borgerhout kreunt onder het tekort aan openbare ruimte

  • Het zonde is dat er zo’n groot stuk groen achter slot en grendel zit.

  • corona ons in de buurt houdt en we dichtbij huis openbare ruimte willen opzoeken om ons te ontspannen.

Door deze petitie te tekenen zeg je JA voor meer groen in Borgerhout NEE tegen het huidige beleid van AG Vespa voor tijdelijk ruimte gebruik JA tegen het terug eisen van openbare ruimte.

Petitie

Wij

Buurtbewoners van Borgerhout en genieters van de Mellaerttuin sinds 2014, sympathisanten

 

constateren

In 2014 startte Ecokot met de opbouw van een samentuin in de Mellaertsstraat. Buurtbewoners vonden er hun tuin, speeltuin, kippen, moestuin, bar. Kortom een plek van en voor de buurt vol met toffe avonden en volkskeukens.

In oktober 2016 moest de tuin ontruimd worden omdat AG Vespa, eigenaar van het domein, er appartementen op ging bouwen. We moesten snel vertrekken want de appartementen gingen snel gebouwd worden.

We zijn 2021 en er staat nog steeds géén appartementsgebouw.

We vroegen al vriendelijk aan AG Vespa om het domein open te stellen voor de buurt zolang er niet op gebouwd wordt. Maar op deze vraag kregen we een “NEE” aangezien “er na het bouwverlof (augustus 2020!) gestart zou worden met de werf.”. We zijn ondertussen bijna een jaar verder en er is nog steeds niets gebeurd.

 

en verzoeken

Door deze petitie te tekenen zeg je JA voor een heropening van de tuin tot het starten van de werf in de Mellaertstraat, onder toezicht van buurtbewoners NEE tegen het gesloten houden van een mooi stuk groen zolang er NIETS gebeurt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Petitieloket:
Petitionaris:
Katrin Van den Troost 
Organisatie:
Buurtbewoners van Mellaertsstraat 

Geschiedenis

Ondertekeningen