U, de petitionaris
20240524 212113

Heraanleg Kleine Geeststraat Sterrebeek

52 ondertekeningen

De betonplaten van de Kleine Geeststraat zijn versleten en dringend aan vernieuwing toe. De huidige staat van de infrastructuur veroorzaakt overlast voor de omwonenden. Onaanvaardbaar voor een belangrijke toegangsweg tot de vrije basisschool!

Petitie

Wij

Omwonenden van de Kleine Geeststraat, zwakke weggebruikers en sympathisanten

 

constateren

Het wegdek is zwaar beschadigd over zijn volledige lengte. Het lawaai is storend en de trillingen die door de beschadigde betonplaten worden veroorzaakt, leiden tot scheuren in de huizen. Gezien de recente invoering van plaatselijke verkeersborden in de wijk achter de Kleine Geeststraat, is deze de enige verbinding tussen Sterrebeek en Wezembeek-Oppem buiten de Mechelsesteenweg. Bovendien wordt de zone 50 niet gerespecteerd.

 

en verzoeken

De heraanleg van de Kleine Geeststraat met focus op de veiligheid van de zwakke weggebruikers. Minimaal verwachten we asfaltering van de straat, ideaal worden ook maatregelen getroffen om de snelheid voor doorrijdend verkeer te limiteren. Plaatselijk zijn reparaties aan het fietspad ook aangewezen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zaventem 
Petitieloket:
Petitionaris:
Evelyn Verstraete 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Voorbeeld van vergelijkbare situatie in Londerzeel!

In februari 2024 kwam reeds in het nieuws dat Londerzeel systematisch straten met betonplaten volledig gaat heraanleggen om een lange termijn structurele oplossing te bieden! [https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/02/26/gemeente-pakt-gescheurde-betonplaatstraten-aan/].

24-05-2024