U, de petitionaris

Maak verkiezingen ook toegankelijk voor mensen met een visuele beperking

110 ondertekeningen

Graag zou ik zowel een warme oproep willen doen als een krachtig signaal willen geven aan alle politici en instanties die bevoegd zijn voor de organisatie van de verkiezingen op alle niveaus om ervoor te zorgen dat mensen met een visuele beperking volledig zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen.

Petitie

Wij

Personen met een visuele beperking

 

constateren

Mensen met een visuele beperking hebben in vele gevallen iemand nodig die hen moet helpen om hun stem uit te brengen. Hierbij wordt een belangrijk principe, namelijk de mogelijkheid om in het geheim een stem uit te kunnen brengen onmogelijk. In deze digitale tijden waarin de technologie aan een rotvaart evolueert en iedereen veel belang hecht aan privacy zou het niet mogen zijn dat er nog mensen zijn die niet zelfstandig kunnen stemmen.

 

en verzoeken

Ik zou willen vragen aan alle politici en instanties die bevoegd zijn voor de organisatie van de verkiezingen op alle niveaus om hier dringend werk van te maken. Zelf testte ik ooit een stemcomputer met spraakbegeleiding, dus het systeem bestaat zelfs al. Een koptelefoon die je daar op aansluit, zorgt dat niemand mee kan luisteren. Zo’n aangepaste stemcomputer zou naar mijn mening op alle stemlocaties beschikbaar moeten zijn.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Regering 
Petitieloket:
Einddatum:
30-12-2024 
Petitionaris:
Timmy De Waele 

Geschiedenis

Ondertekeningen