U, de petitionaris
Schermafbeelding 2020 12 10 om 12.15.53

Oproep tot ontslag, vernieuwing en reformatie van de moslimexecutieve van België

374 ondertekeningen

De moslimexecutieve is gedegradeerd tot een politiek apparaat en fungeert als speelbal van buitenlandse krachten. Daarom eisen we het onmiddellijk ontslag en een dringende vernieuwing van de moslimexecutieve. Zo hopen we om onze vertegenwoordiging te kunnen optimaliseren.

Petitie

Wij

De leden van de moslimgemeenschap van België.

 

constateren

We constateren dat de moslimexecutieve gebrekkig en niet meer in staat is om een optimale vertegenwoordiging van de moslims in dit land te bieden. Dit is te wijten aan verschillende zaken. Er is een tekort aan een open professioneel netwerk. Daarnaast is de voertaal van het Nederlandstalige college binnen de moslimexecutieve nog steeds het Frans. Tenslotte is ook de belangenvermenging binnen het orgaan van de moslimexecutieve niet te overzien.

 

en verzoeken

-Een grondige vernieuwing van de moslimexecutieve.

-De islam die we trachten te belijden moet los staan van elke politieke inmenging.

-De officiële landstalen dienen als voertaal te worden gebruikt voor alle religieuze ceremonies, zonder afbreuk te doen aan het Arabisch.

-We dienen te streven naar een optimale uitwerking van imamopleidingen in België

-Belangenvermenging dient gestopt te worden met onmiddellijke ingang.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Regering 
Petitieloket:
Petitionaris:
Stijn Ledegen 

Geschiedenis

Ondertekeningen