U, de petitionaris
Schreeuw

Prioritaire vaccinatie voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening!

324 ondertekeningen

Op 6/2/2021 zijn de prioritaire groepen binnen de Belgische vaccinatiestrategie tegen COVID-19 bepaald. Wie lijdt aan een ernstige psychiatrische aandoening heeft een hogere kans om besmet te raken én om aan COVID te overlijden. Desondanks kennen onze politici hen geen prioritaire positie toe.

Petitie

Wij

Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie en sympathisanten

 

constateren

dat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met een ernstige psychiatrische aandoening dubbel zo veel kans hebben om met COVID-19 besmet te geraken en tot 4x meer kans om eraan te overlijden. Deze patiënten worden niet zelden maatschappelijk en medisch tekort gedaan, en verdienen in deze precaire tijden uw steun om hun recht op gezondheid op te eisen. Zie ook: https://bit.ly/3aP8h4t

 

en verzoeken

daarom dat zij als prioritaire groep erkend worden in de Belgische vaccinatiestrategie, zoals dat ook gebeurt in Duitsland, Nederland en de UK. Erken hen aub, als mensen met een belangrijke somatische kwetsbaarheid.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Anders 
Petitieloket:
Einddatum:
10-05-2021 
Petitionaris:
Kris Van den Broeck 
Organisatie:
Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie 
Website:Geschiedenis

Ondertekeningen