U, de petitionaris
Img 7579

Schending patientenrechten in de G.G.Z.

4 ondertekeningen

Een ergotherapeut praat tegen derden over cliënt/patiënt, heeft dit zelfs toegegeven en andere inbreuken op patiëntenrechten, er zijn verschillende mensen die dit kunnen getuigen maar hier word niets aan gedaan. Ze weigeren zelfs om de potentiële getuigen te interviewen over de feiten.

Petitie

Wij

Patiënten en familie van patiënten in de GGZ.

 

constateren

  • Schending beroepsgeheim

  • Verspreiding valse vertrouwelijke informatie

  • Schending op privéleven

  • Oneerlijke behandeling, voorkeursbehandeling

  • Machtsmisbruik

En vooral aansprakelijkheid op het schenden en niet nakomen van deze rechten. Vaak zijn mensen niet volledig op de hoogte van of durven niet opkomen voor hun rechten. Want het komt meestal neer op ons woord tegen de zorgverleners, dus laat ons gehoord worden.

 

en verzoeken

Rechtvaardigheid voor gebeurde feiten en een betere manier om de rechten te handhaven en schendingen aan te kaarten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Regering 
Petitieloket:
Petitionaris:
Joachim Crapé 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Persoonlijke ervaringen

Ik heb moeten aanhoren dat een ergotherapeut iemand verboden had om in privé nog contact met mij te hebben, Ik heb moeten aanhoren dat diezelfde zorgverlener tegen mijn destijdse vrouw gezegd had dat ze moest oppassen van mij vanwege mijn medicatie gebruik, dit terwijl ik niet eens medicatie nam of zelfs voorgeschreven kreeg wat terug te vinden was in mijn dossier. En die therapeute heeft dit zelfs toegegeven omdat ze ervan uitging dat iedere patiënt medicatie innam. En blijkbaar was dit zelfs niet de eerste keer dat ze tegen iemand die geen zorgverlener was gesproken had over mijn zogenaamde medicatie gebruik.

Ik ben heb gezien hoe ze een cliënt voor een open zaal vraagde waarom zij een vrije dag wou van haar routine daginvulling, waar die duidelijk geen publiekelijk antwoord op wou geven.

Ik heb van mijn vrouw moeten horen dat de ergotherapeut had gezegd dat ik zogezegd gevoelens had voor haar in plaats van mijn vrouw.

Door al inbreuken geloofde mijn vrouw dat ik een leugenaar was en hierdoor van mij gescheiden.

En als dat nog niet erg genoeg was werd ik verplicht om mijn uren aan te passen op mijn vrijwilligerswerk zodat ik niet meer op dezelfde uren zou werken als mijn ex.

Ik voel mij alsof ik er gewoon weg gepest ben.

En dit zijn enkel mijn persoonlijke ervaringen en getuigenis.

+Lees meer...

Ik heb nog andere mensen wiens verhaal ik gehoord heb die zelf niet durven opkomen.

29-03-2024