U, de petitionaris

Wijziging gepland tracé Fiets-O-Strade in Saffierstraat te Berchem

354 ondertekeningen

Het geplande tracé van de fiets-o-strade door Berchem loopt o.a. door de Saffierstraat. Daardoor verdwijnt een groene strook van 10000m2. De tuinen zijn een verrijking voor de biodiversiteit, vormen een buffer tegen fijn stof en geluid en hebben een belangrijke sociale functie. Er zijn andere trajecten mogelijk die vriendelijker zijn voor de leefomgeving. Graag uw steun voor ons verzoek om het geplande tracé opnieuw te bekijken.

Petitie

Wij

verontruste buurtbewoners van Groenenhoek Berchem en ieder die het groene karakter in district en stad noodzakelijk acht

 

constateren

dat de provincie met haar plannen voor de fiets-o-strade (F11) door Berchem kiest voor het tracé dat de meeste schade aanbrengt aan mens en natuur. De geplande opgehoogde dijk van 9 m breed elimineert het schaarse groen in de wijk. Er wordt te weinig werk gemaakt van een inclusief plan dat de buurt verrijkt én de mobiliteit verbetert. Alternatieven zijn mogelijk! Bovendien eisen wij inspraak in de plannen over de impact op ondermeer de Saffierstraat en omliggende buurt.

 

en verzoeken

om het geplande tracé door de Saffierstraat te herbekijken, zodat de groene strook behouden blijft.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Berchem 
Petitieloket:
Einddatum:
06-02-2017 
Petitionaris:
Simon De Vos 

Geschiedenis

Ondertekeningen